Русия е поканила афганистанските талибани на най-големия си годишен икономически

...
 Русия е поканила афганистанските талибани на най-големия си годишен икономически
Коментари Харесай

Русия покани талибаните на най-големия си годишен икономически форум

 

Русия е поканила афганистанските талибани на най-големия си годишен стопански конгрес, защото Москва се стреми да отстрани възбраната за ислямисткото придвижване. Това заяви почитан съветски посланик, представен от Ройтерс.

През последните 3 години Москва, която още през 2003 година призна талибаните за терористична организация, последователно построява връзки с тях. Това се случва откогато талибаните завзеха властта в Кабул през август 2021 година, когато водените от Съединени американски щати сили се изтеглиха след 20-годишна война.

Руските министерства на външните работи и на правораздаването са докладвали на президента Владимир Путин по въпроса за унищожаване на възбраната. Това съобщи Замир Кабулов, шеф на Втория азиатски департамент в съветското външно министерство, пред държавната осведомителна организация ТАСС.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Според него на талибаните е отправена покана за присъединяване в интернационалния стопански конгрес в Санкт Петербург на 5-8 юни. По думите му афганистанските водачи обичайно се интересуват от закупуването на петролни артикули.

Форумът в Санкт Петербург, който в миналото е бил хазаин на западни изпълнителни шефове и капиталови банкери от Лондон и Ню Йорк, се е трансформирал доста на фона на войната в Украйна, която провокира най-голямата рецесия в връзките на Русия със Запада след Кубинската ракетна рецесия през 1962 година

Кобра Хасани бяга от талибаните, търси избавление в Украйна, само че там стартира война и се озовава в Русия

Западните вложители, които желаят да се снабдят с част от големите запаси на Русия, в този момент са сменени от предприятия от Китай, Индия, Африка и Близкия изток.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР